Bruiloften die in het voorjaar, de zomer en de herfstmaanden buiten gehouden worden zijn vaak het mooist, maar soms gooit het weer roet in het eten. Soms valt er een uur lang regen en moet de planning overhoop. Soms maakt de wind het moeilijk voor de bloemen, haren en sluiers om te blijven zitten. Soms is de zon ondanks de schaduw onverbiddelijk maar…….

Het Strijkkwartet is altijd op deze weersomstandigheden voorbereid en wij vinden dat het weer, ongeacht welke omstandigheden, iets aan de huwelijksceremonie in de open lucht kan toevoegen in plaats van er afbreuk aan te doen. Wanneer het minder dan 19° graden is, werken de vingers voor fijne motoriek minder goed, zeker wanneer we stil zitten tijdens de ceremonie. Maar we denken altijd met je mee om belangrijke momenten buiten plaats te laten vinden. Wel zullen wij ons net als je gasten op het weer kleden. Maar natuurlijk wel mooi en charmant in het zwart!

Niet alleen mooi om te horen maar ook mooi om te zien

Fotografie en visuele ambiance krijgen een nieuwe onvoorspelbare, maar ook mooie, stijlvolle dimensie door een strijkkwartet of strijktrio in het plaatje.

Uiteraard moet de muziek doorgaan, liefst van entree gasten via de ceremonie naar de receptie tot het voor ons er op zit. Wij spelen meestal sets van 40 minuten met daarin een pauze om de handen te laten rusten. Wel checken we graag met de ceremoniemeester of we om de speeches en sketches heen kunnen spelen. Dus dat wij pauzeren op de juiste momenten zonder set verlies te krijgen. De levende muziek worden gehoord, gevoeld en genoten, om een extra dimensie aan een speciale dag te geven!

Air

J.S. Bach

God only knows

The Beach Boys

La vie en rose

Edith Piaf

Waar houden wij zelf rekening mee?

1) Het Strijkkwartet beschikt over tablets waarbij buiten de muziek nooit weg waait en binnen altijd voldoende licht is om de muziek te lezen.

2) Het Strijkkwartet weet hoe we onszelf zo moeten opstellen zodat er geen geluidssystemen nodig zijn en we dicht bij de ceremonie en de gasten kunnen blijven zonder in de weg te staan!

3) Het Strijkkwartet lacht graag, is graag op een feestje, en is open en eerlijk over de planning. Dus er zijn geen verrassingen, zelfs als Moeder Natuur besluit om ons in de weg te zitten. Op deze manier hoeven de families zich tijdens het bruidsfeest nooit zorgen te maken over de vraag of de muziek wel iets aan de dag zal toevoegen. Wij zitten er bij, en dankzij Buienradar weten we altijd wanneer je gasten en wij beschermd dienen te worden tegen een spettertje.

4) Het Strijkkwartet zorgt dat de koffers nooit in de weg staan, dat er niets licht in beeld van de fotograaf; jullie plaatje gaat voor alles.

We zien je in de zomer graag buiten!

Scarlett_Strijkkwartet

Scarlett Arts

Contactpersoon en Celliste van “Het Strijkkwartet”
info@hetstrijkkwartet.nl
06 - 1818 9005

Ook interessant: