Het Strijkkwartet

Ook voor kerst- of nieuwjaarsevenementen!
Offerte aanvragen

Het Strijkkwartet tijdens je kerstdiner of kerstborrel

Als je livemuziek zoekt met een mooi kerstrepertoire voor je kerstdiner of kerstborrel kom je al snel bij Het Strijkkwartet uit. Of het nu up-tempo vrolijke kerstliedjes zijn als Santa Claus is coming to town, Winter wonderland, Rudolph the red nosed reindeer, of nieuwere pop songs als All I want for Christmas is you van Mariah Carey en Last Christmas van Wham? Het Strijkkwartet heeft ze op hun repertoire. Dit strijkkwartet is inzetbaar in alle delen van Nederland en de noordkant van Belgïe. 

Hieronder zie je de meest gevraagde titels voor de kerstborrel: Let it snow, Winter wonderland, Frosty the snowman,  Santa Claus is coming to town en Jingle bell rock.

Christmas songs

Winter Wonderland

Frosty The Snowman

Let it Snow

Santa Claus is coming to Town!

Jingle Bell

Wie zijn wij? Wie is het Strijkkwartet?

Ben je betoverd door onze muzikale interpretatie? Stel je dan voor hoe we de sfeer van jullie kerstfeest, kerstdiner of nieuwjaarsbijeenkomst naar een hoger niveau kunnen tillen. Ons strijkkwartet is niet alleen gespecialiseerd in het verfraaien van bruiloften, maar ook in het toevoegen van magie aan je kerst- en nieuwjaarsevenementen.

Het Strijkkwartet, bestaande uit vier strijkinstrumenten – doorgaans twee violen, een altviool en een cello, staat bekend als een prominent commercieel gezelschap en is te boeken voor verschillende evenementen. Wat ons Strijkkwartet zo uniek maakt in Nederland, is ons uitgebreide repertoire aan popmuziek. Van Bach tot Bridgerton en van de beroemde Second Waltz tot Material girl van Madonna: alles hebben wij gereed op onze tablets. En mocht een nummer ontbreken? Dan vinden we het speciaal voor jou!

Tijdens een kerstdiner zijn ook rustigere titels uit de traditionele kerst aanwezig; Stille nacht, Wij komen tesamen, De herdertjes lagen bij nachten en vele andere Europese kersttitels. Onze tablets zijn gevuld met titels voor ieder moment. Verzoeknummers zijn vooraf welkom.

Scarlett Arts

06 – 1818 9005

info@hetstrijkkwartet.nl

Ik ben Scarlett Arts, celliste van Het Strijkkwartet en je contactpersoon tot op de laatste noot van de boeking. Sinds 1995 ben ik werkzaam als professioneel celliste in diverse andere ensembles en orkesten. Ik richtte Het Strijkkwartet in deze vorm op rond 2010. Nooit had ik durven dromen dat het zo druk zou worden in het trouwseizoen en rond kerst: fantastisch!

Wij gaan met de tijd mee en spelen van tablets en kunnen daarom zo’n duizend titels mee op pad nemen. Ieder feest is anders, we kiezen samen met jullie wat past bij jullie evenement. Er is zo nooit een tekort aan muziek, licht of teveel wind voor de bladmuziek; wij zijn er klaar voor! Wij spelen veel in de Randstad maar reizen met plezier naar de provincie Groningen, Zeeland, Friesland en Limburg en alles wat daar tussen ligt. Ook zijn we enkele keren per jaar in België (Vlaanderen) te horen.

Het Strijkkwartet of ensemble met pianiste verzorgt ook concerten. Zo speelden wij in Het Concertgebouw ‘De Vier Jaargetijden‘ met Rosanne Philippens als solist, in een uitverkochte zaal. Op 10 juni 2020 was de zaal wederom vol tijdens ons prachtige concert waar mijn collega’s van Het Strijkkwartet terecht als solisten in de schijnwerpers stonden.

Blije klanten

Tijdens de viering van ons 125-jarig bestaan speelde het mooie strijkkwartet van Scarlett tijdens de ontvangst van onze gasten. Talloze mensen waren zeer lovend over deze sfeervolle, muzikale entree. Voor ons een prachtige aanvang van ons feest. Zelfs kregen we ...
Lees verder
Ans van Gool
Jac van Gool B.V. Hilvarenbeek
Tijdens de viering van ons 125-jarig bestaan speelde het mooie strijkkwartet van Scarlett tijdens de ontvangst van onze gasten. Talloze mensen waren zeer lovend over deze sfeervolle, muzikale entree. Voor ons een prachtige aanvang van ons feest. Zelfs kregen we van de vier leden na een paar dagen nog een mooie kaart met felicitaties voor het feit dat we later op de feestavond het 'Predicaat bij Koninklijke beschikking Hofleverancier' in ontvangst mochten nemen. Blij verrast waren we met het kaartje van deze fijne mensen! Hopelijk tot snel weerziens!
Ans van Gool
Het Strijkkwartet heeft prachtig gespeeld tijdens onze huwelijksceremonie en -receptie. Het niveau is uitzonderlijk hoog, ook moeilijkere stukken worden prachtig gespeeld. Hun vriendelijke non-verbale uitstraling en plezier in het spelen is heel fijn om te zien. Ook zijn ze heel ...
Lees verder
M. van Gelderen
Het Strijkkwartet heeft prachtig gespeeld tijdens onze huwelijksceremonie en -receptie. Het niveau is uitzonderlijk hoog, ook moeilijkere stukken worden prachtig gespeeld. Hun vriendelijke non-verbale uitstraling en plezier in het spelen is heel fijn om te zien. Ook zijn ze heel flexibel en doen ze er alles aan om de dag voor het bruidspaar perfect te laten verlopen. Bij ons duurde het tekenen van de huwelijksakte door 4 getuigen langer dan verwacht en ze verlengden het stuk dat wij uitgekozen hadden om dan te spelen vrijwel ongemerkt, zodat het heel natuurlijk overkwam. Tijdens onze receptie in een kasteeltuin zorgden zij voor de perfecte sfeer door hun muzikale omlijsting. Zelfs onze jongere gasten waren er (voor ons onverwacht) weg van; de vergelijking met Bridgerton werd gemaakt. We hebben van onze gasten veel complimenten gekregen over de muziek tijdens onze ceremonie en receptie en we hebben er zelf ook enorm van genoten. Het Strijkkwartet voegt echt iets toe, wij raden het iedereen aan!
M. van Gelderen
Op 12 augustus heeft Het Strijkkwartet gespeeld op onze bruiloft. De betrokkenheid van Scarlett en de andere dames was fantastisch. Het vooroverleg met Scarlett was heel prettig. Niets was te gek. Tijdens de ceremonie en receptie hebben ze prachtig gespeeld. Naderhand ...
Lees verder
Michel Berendsen
Op 12 augustus heeft Het Strijkkwartet gespeeld op onze bruiloft. De betrokkenheid van Scarlett en de andere dames was fantastisch. Het vooroverleg met Scarlett was heel prettig. Niets was te gek. Tijdens de ceremonie en receptie hebben ze prachtig gespeeld. Naderhand kregen we veel complimenten over het strijkkwartet en bij hun toegift werd zelfs een traantje weggepinkt. Niet te vergeten: Het Strijkkwartet was ook bereid om samen met mij te spelen en een studio-opname te maken. Dat is een prachtige herinnering geworden. Heel hartelijk dank voor jullie mooie spel en betrokkenheid!
Michel Berendsen
Onze bruiloft was compleet dankzij de geweldige inzet van het Strijkkwartet! Was zeer ontroerend hoe mooi ze speelden tijdens de prachtige huwelijksceremonie en een feest om ze te horen spelen tijdens de receptie! Dankjewel Scarlett en collega's voor het spelen ...
Lees verder
Claudia Klomp
Onze bruiloft was compleet dankzij de geweldige inzet van het Strijkkwartet! Was zeer ontroerend hoe mooi ze speelden tijdens de prachtige huwelijksceremonie en een feest om ze te horen spelen tijdens de receptie! Dankjewel Scarlett en collega's voor het spelen van ons uitgekozen repertoire!
Claudia Klomp
Het was erg fijn om samen tijdens het jubileumfeest van de Manhuistuinconcerten op te treden. Een erg fijne muzikale samenwerking met Het Strijkkwartet! Een fijne communicatie vooraf. Tijdens de muzikale middag stemden ze het repertoire voor het eigen optreden goed ...
Lees verder
Wim Steenbakker
Het was erg fijn om samen tijdens het jubileumfeest van de Manhuistuinconcerten op te treden. Een erg fijne muzikale samenwerking met Het Strijkkwartet! Een fijne communicatie vooraf. Tijdens de muzikale middag stemden ze het repertoire voor het eigen optreden goed af aan het publiek.
Wim Steenbakker
Het Strijkkwartet heeft opgetreden tijdens de Lintjesregen van Woerden gehouden in de Petruskerk. Behalve de mooie muziek was de afstemming ook erg fijn. De wensen en verwachtingen konden goed uitgesproken en afgestemd worden. Enige taak voor ons is om het ...
Lees verder
Daisy van der Post
Gemeente Woerden
Het Strijkkwartet heeft opgetreden tijdens de Lintjesregen van Woerden gehouden in de Petruskerk. Behalve de mooie muziek was de afstemming ook erg fijn. De wensen en verwachtingen konden goed uitgesproken en afgestemd worden. Enige taak voor ons is om het geluid voor hun beter te regelen zodat wij ze nog beter kunnen horen.
Daisy van der Post
Het Strijkkwartet heeft onder leiding van Scarlett de muziekale omlijsting op ons huwelijk gedaan. Het was werkelijk prachtig zo mooi. Het hele traject van intake tot op de dag van de booking liep bijzonder prettig en vlot. Echt een aanrader, ...
Lees verder
Robert van Walsum
Het Strijkkwartet heeft onder leiding van Scarlett de muziekale omlijsting op ons huwelijk gedaan. Het was werkelijk prachtig zo mooi. Het hele traject van intake tot op de dag van de booking liep bijzonder prettig en vlot. Echt een aanrader, zeer professioneel.
Robert van Walsum
Een geweldige en overweldigende ervaring met het Dutch String Quartet. Zowel in flexibiliteit als in kwaliteit. Eén van de "VIP-gasten" kwalificeerde het optreden vanaf de praam in het vaarwater van Makkum als "Gelijkwaardig aan het Prinsengrachtconcert in Amsterdam"...
Lees verder
Jacques H.
Een geweldige en overweldigende ervaring met het Dutch String Quartet. Zowel in flexibiliteit als in kwaliteit. Eén van de "VIP-gasten" kwalificeerde het optreden vanaf de praam in het vaarwater van Makkum als "Gelijkwaardig aan het Prinsengrachtconcert in Amsterdam". Als organisatie waren wij trots en dat mogen de dames van het Dutch String Quartet ook zijn.
Jacques H.
Het strijkkwartet heeft zo enorm bijgedragen om mijn mooiste dag tot een allermooiste dag te maken! De adviezen van Scarlett zijn gewoon noodzakelijk!! Muziek tijdens het tekenen..gewoon briljant! Daarnaast speelde (no pun intended) ze precies in op onze wensen ...
Lees verder
Inge Bruell
Het strijkkwartet heeft zo enorm bijgedragen om mijn mooiste dag tot een allermooiste dag te maken! De adviezen van Scarlett zijn gewoon noodzakelijk!! Muziek tijdens het tekenen..gewoon briljant! Daarnaast speelde (no pun intended) ze precies in op onze wensen en hebben ze de nummers die wij wilden hebben gespeeld alsof ze dit al jaren speelden. Ik wil hierbij ook benadrukken dat het strijkkwartet, niet alleen klassiek speelt, op ons verzoek speelden ze Bruno Mars, Sade en Coldplay, naast de toegankelijke klassiekers. Scarlett ( en haar kwartet) is alles, behalve stoffig!! Ik kan het strijkkwartet alleen maar aanraden, er is niets romantischers dan het strijkkwartet op een belangrijke of emotionele dag onderdeel te maken van de hele beleving. veel dank Scarlett!
Inge Bruell
Het was zo ongelofelijk goed! Deze ras muzikanten brachten de sfeer er helemaal in! Super gaaf ook dat ze alle.muziek uit de hit serie Bridgerton konden en wilden spelen! Aanrader!!
Gordon Heuckeroth
Het was zo ongelofelijk goed! Deze ras muzikanten brachten de sfeer er helemaal in! Super gaaf ook dat ze alle.muziek uit de hit serie Bridgerton konden en wilden spelen! Aanrader!!
Gordon Heuckeroth
Scarlett dankjewel! Onze dag was een groot sprookje, mede dankzij je meiden en jou.
Isabella
Scarlett dankjewel! Onze dag was een groot sprookje, mede dankzij je meiden en jou.
Isabella
“A big thank you to all of you for making our wedding day such a success! We have truly enjoyed every single minute of it – and not only us, our guests have too. All of them were...
Lees verder
Sid
“A big thank you to all of you for making our wedding day such a success! We have truly enjoyed every single minute of it – and not only us, our guests have too. All of them were impressed by your professionalism… Thank you once again for making us so happy!”
Sid
“Het strijkkwartet heeft zo enorm bijgedragen om mijn mooiste dag tot een allermooiste dag te maken! De adviezen van Scarlett zijn gewoon noodzakelijk!! Muziek tijdens het tekenen ..gewoon briljant! Ik kan het strijkkwartet alleen maar aanraden, er is niets...
Lees verder
Inge
“Het strijkkwartet heeft zo enorm bijgedragen om mijn mooiste dag tot een allermooiste dag te maken! De adviezen van Scarlett zijn gewoon noodzakelijk!! Muziek tijdens het tekenen..gewoon briljant! Ik kan het strijkkwartet alleen maar aanraden, er is niets romantischers dan het strijkkwartet op een belangrijke of emotionele dag onderdeel te maken van de hele beleving. veel dank Scarlett!”
Inge

T

Three little maids uit Mikado
The Trumpet tune, H. Purcell
The Trumpet Voluntary J. Clarke

V

Viool concerten van A. Vivaldi
Viool concerten van J.S. Bach
Voi che sapete, W.A. Mozart

W

The Wedding march, F. Mendelssohn
The Wedding Choir, R. Wagner
Watermusic delen, G.F. Haendel
Wir eilen mit schwachen… , J.S. Bach
Wachet auf rufet uns die Stimme, J.S. Bach
Die Zauberfloete, delen hier uit, W.A. Mozart
Waltz, J. Brahms
Walsen van Strauss e.d.
Winter uit De Vier Jaargetijden, A. Vivaldi
Wiener Blut, J. Strauss

Z

De Zwaan, C. Saint-Saens

Bruiloften

Verschillende locaties

Pop muziekstukken

Klassieke muziekstukken