Het meest gevraagde stuk voor ons, Het Strijkkwartet, voor de entree van de bruid is Canon van Pachelbel. Ook wel de Canon in D genoemd. Dit stuk is niet voor niets zoveel gevraagd; het is onlosmakelijk verbonden met een bruiloft, een huwelijk, een huwelijksdag zoals je wilt.

Soms verontschuldigt een bruid zich voor het feit dat het een cliché is maar waarom wordt het zo vaak gekozen? Omdat het stuk ‘werkt’, het is magic!

Dit stuk is in zijn volle lengte perfect voor een lange entree, maar hij kan ook worden ingekort.

Om je een idee te geven; stel je voor…. Wij beginnen dit stuk te spelen, alleen de cello met de altviool in de versie die je hier ziet, en nadat de bruidegom tot tien heeft geteld komt hij misschien met zijn moeder? Naar voren. Misschien alleen. Natuurlijk mij hij ook al vooraan klaar staan maar omdat het stuk zo lang is kan iedereen hierop naar voren lopen. Ook met een aanlooproute van 100 meter. Daarna komen 10 seconden later wellicht de bruidsmeisjes. Deze worden nog wel eens gevolgd door de ringdrager of ringdragers, ook weer op tien seconden afstand. Zie je nu ene schattig kindje lopen dat bloemblaadjes strooit, of vergeet te strooien omdat ze zo onder de indruk is van de gasten en de stilte? De bruid probeert nu nog langer dan tien seconden te wachten voor zij alleen of aan de arm van haar vader naar voren loopt.

Tegen de tijd dat zij vooraan gekomen is en de hand aanneemt van haar aanstaande wordt er vaak een kus gedeeld, zijn bewondering voor hoe zij eruitziet uitgesproken, en na enkele seconden betovering gaat het bruidspaar, gaan júllie, zitten. De jurk wordt mooi gelegd terwijl Het Strijkkwartet op het hoogtepunt van de Canon zit en binnen 20 seconden ronden wij de Canon nu af.

Dít is echt zo mooi; dat wil je niet geloven. En al heb ik de Canon al honderden keren gespeeld, toch kan ik nog steeds geraakt worden door hoe speciaal het moment is voor jullie, het bruidspaar.

Heb jij overwogen om een strijkkwartet te boeken, te huren, voor je trouwdag? Dat doe je goed want onze muziek gaat je raken, gaat tranen doen lopen. Levende muziek is zo mooi: we zijn haast vergeten zijn hoe speciaal het is. Zo vaak maken we het niet mee om naast vier professionele musici te zitten. Dat komt binnen! Je kunt wel stellen dat wij experts zijn in bruiloften. Indien je ons boekt denk ik met je mee en zal ik je vragen stellen over de ceremonie, zowel inhoudelijk als praktisch, waar je misschien nog niet over na hebt gedacht. Nuttig toch? En vooral leuk!

Wil jij dit stuk ook horen op je bruiloft? Ook jullie kunnen ons boeken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via deze knop:

Graag tot ziens en veel plezier met plannen!

Hartelijke groet,
Scarlett

Scarlett_Strijkkwartet

Scarlett Arts

Contactpersoon en Celliste van “Het Strijkkwartet”
info@hetstrijkkwartet.nl
06 - 1818 9005

Ook interessant: