Trouwtips

Wat je gewoon móet weten!

Sinds 2010 speelt het Strijkkwartet door heel Nederland en zelfs in België.
Graag delen wij daarom deze tips met jou zodat jullie dag onvergetelijk wordt!

WIST JE DAT…

… de Canon van Pachelbel het mooist is na ongeveer 40 seconden?  Dan spelen de violen en altviool hun snelste noten en is het een kippenvel moment! Dat is het mooiste moment om vooraan aan te komen…  Daarom is een lange aanlooproute mooi, of bij een korte aanloop route kun je eventuele bloemenmeisjes, ringdrager en bruidegom voor je uit laten gaan. Wij ronden de Canon af wanneer je jurk mooi ligt en alles klaar is om de ceremonie te beginnen.

… dat het vooral voor de bruidegom heel moeilijk is om niet te snel naar voren te lopen? De bruid is meestal ‘fully in controle…’

… een andere klassieker voor de entrée van de bruid dan de Canon van Pachelbel het Bruidskoor van R. Wagner is? Maar denk ook aan jullie speciale lied! Zo herinner ik mij een onvergetelijke aankomst van Hannelie op ‘Isn’t she lovely’ van Stevie Wonder. Ze kwam aan, ze kusten en onze knip maakt deze prachtige entrée af.

Isn’t she lovely | Stevie Wonder

… jullie bepalen wat de lengte van de ceremonie is, en hoeveel muziek er tijdens de ceremonie wordt gespeeld?

… veel bruidsparen het mooi vinden om voor het tekenen nog een moment met muziek te horen? Maar de meesten vragen weer om muziek tijdens het tekenen.

I’m Yours | Jason Mraz

God only knows | The Beach Boys

… het tekenen een lang stil moment is, afhankelijk van het aantal getuigen dat jullie hebben? Je kunt daarom één of twee stukken uitkiezen hiervoor. Jullie bepalen of dat licht klassiek is of populaire muziek.  Wij ronden af na het tekenen van de Babs, die tekent meestal als laatste.

… het beste wegloop stuk vrolijk en energiek is? Denk aan the Arrival of the queen of Sheba, of The Hornpipe. Houd je meer van pop songs? Ook Wake me up van Avicii en Marry you van Bruno Mars zijn veel gevraagd.

Marry you | Jason Mraz

… wij kunnen het snelst door naar de eerste achtergrond set wanneer er op de volgende plaats van spelen ook stoelen zonder armleuningen klaarstaan…

.. .wanneer wij tussen twee achtergrond sets kort pauzeren, het ‘t mooist is dat de locatie hetzelfde genre muziek draait en niet te hard.

… dat wij meestal geboekt worden voor de entrée van de gasten, de ceremonie en de receptie?  Dat omvat drie uur, hetgeen ons starttarief biedt.

… wij voor iedere speelster een vaste vervangster hebben? Zo kan een boeking altijd doorgaan.

… wij met ruim 300 huwelijken ervaren professionals zijn? En dat geen huwelijk hetzelfde is, zodat wij altijd op het puntje van onze stoelen zitten? Al is het maar om de jurk goed te kunnen zien 🙂

… ons meestal wordt gevraagd om de achtergrond sets van licht klassiek naar lichte muziek te laten gaan, maar natuurlijk kunnen we stijlen weglaten of afwisselen.

… wij tablets bij hebben met ruim 900 titels zodat wij altijd de juiste stukken kunnen spelen op jullie feest? En zelfs verzoekjes van je gasten kunnen realiseren?

… je ook niet moet vergeten om om wat liedjes te kiezen die we kunnen spelen tijdens het aansnijden van de taart en het verdelen van de eerste stukjes.

Just haven’t met you yet | Michael Bublé

HOE HAAL JE HET BESTE UIT JE BOEKING?

Je kunt ons helpen onze sets optimaal te benutten door je ceremoniemeester of locatie contact mee te laten denken.

Bijvoorbeeld door een parkeerplaats voor ons te reserveren indien bekend is dat parkeerplaatsen schaars zijn.

Door de ceremoniemeester een teken te laten geven wanneer jullie klaar staan voor de ceremonie weten wij dat het écht kan beginnen.

Na de ceremonie verhuizen wij waarschijnlijk mee naar een andere ruimte. Verplaatsen is een kleine moeite voor ons, het kost enkel wat tijd.  Door op alle plaatsen van spelen stoelen zonder armleuningen klaar te hebben staan hoeven wij maar één keer te lopen.

We hopen op zon maar wanneer we in de zon worden geplaatst kunnen we de tablets niet lezen en de instrumenten kunnen er niet tegen. Door ons niet in de zon te plaatsen kunnen wij meteen gaan spelen.

Mocht het mogelijk zijn is een kleedruimte/pauzeruimte dicht bij de plaats van spelen ideaal. Hoe korter de afstand des te efficiënter we kunnen werken.

Klant is koning; op de dag zelf horen we het graag wanneer je nog verzoeken hebt of wensen. Wij kunnen met ons enorme repertoire veel kanten uit.

Onze meest gestelde vragen:

Ok, ik heb jullie geboekt, wat gebeurt er nu?

Wanneer jullie ons boeken kom je of bij me langs in Amsterdam of regio Zwolle, of we hebben telefonisch of Skype contact. Zo nemen we onze bijdrage aan jullie dag door en maken we het precies zoals jullie willen.

Hoeveel liedjes spelen jullie binnen 3 uur?

Op jullie trouwdag willen wij zo veel mogelijk voor je spelen binnen de geboekte tijd. Je kunt ons helpen onze sets optimaal te benutten door je ceremoniemeester of locatie contact mee te laten denken.

Gemiddeld duurt een liedje of stuk 3 minuten, soms langer soms korter. Omdat wij van tablets werken gaat dat sneller dan bladeren in papieren mappen. Dat is een pré. Zo hebben wij ook nooit te weinig licht om de muziek te lezen en waait onze badmuziek niet weg.

Wij arriveren uiterlijk 45 minuten voor aanvang spelen en deze tijd telt natuurlijk nier = niet bij de drie uur aanwezigheid waarvoor je ons boekte.

Het liefst neem ik met de ceremoniemeester door waar we spelen, hoe de stoelen staan, en ook de cue’s nemen we nogmaals door

We willen graag binnen lopen op dit lied maar het duurt ruim drie minuten. Hoe doen we dat?

Wij kunnen haast ieder stuk onopgemerkt verlengen en afronden wanneer nodig. Vertel vooral welk stuk je in gedachten hebt. Dit telt dus ook voor het moment van tekenen en het weggaan. Dat is het mooie van levende muziek. 

Jullie komen uiterlijk 45 minuten te voren aan, zit dit in de drie uur aanwezigheid?

Wij arriveren uiterlijk 45 minuten voor aanvang spelen en deze tijd telt natuurlijk niet bij de drie uur aanwezigheid waarvoor je ons boekte. Bijvoorbeeld: spelen wij ons eerste stuk om 14.00 uur, dan boek je ons in principe tot uiterlijk 17.00 uur. Langer kan ook tegen een redelijke meerprijs. Wil je ons korter boeken dan rekenen wij toch ons starttarief. Vraag dit vrijblijvend aan.

Spelen jullie versterkt? Wat hebben jullie nodig?

Wij spelen het liefst akoestisch. Dat is de charme van een strijkkwartet. Bij partijen boven de 100 gasten raden we aan om een contrabassist er bij te boeken, die maakt dat alles verder draagt. 

Versterken is een optie, op jullie verzoek verhuren we microfoons voor onze instrumenten plus de kabels en DJ boxes. Echter vanaf daar rekenen wij op jullie technische voor mengpaneel en speakers. Dit is een vak apart.

Kunnen we ook twee strijkers met piano boeken? Of een zangeres er bij?

Jawel; dat kan ik allemaal aanbieden. We hebben door de jaren heen veel goede musici en artiesten leren kennen waar we graag mee werken.

“Beste Scarlett, het was een heerlijke dag en jullie hebben voor een geweldige omlijsting gezorgd. Ik kan niet anders zeggen, het heeft zoveel sfeer en stijl toegevoegd aan de dag, precies zoals we het ons gewenst hebben. Het was fantastisch en dat was het. Heel, heel, heel erg bedankt!”

Peter

Bruidegom

Wat een string quartet, wat een feest. Uit alle werelddelen hebben we uitsluitend lofzang ontvangen. Complimenten aan jullie voor een geweldig optreden, de enorme flexibiliteit en het improvisatie talent. Ieder stuk is prachtig vertolkt geweest en tja een feest maken kunnen we wel maar jullie hebben de toonzetting verzorgd.”

Michel de Boer

Transearch BV

bruiloften

Verschillende locaties

Lichte muziekstukken

Klassieke muziekstukken