Het Strijkkwartet

‘You guys were amazing!’ – Sid

“We werden zo geraakt door jullie spelen, een aantal uren lang, en kunnen werkelijk niet onder woorden brengen hoeveel dit voor ons heeft betekend. ? … Zonder jullie prachtige kwartet was het allemaal zó anders geweest… En hoe knap en professioneel dat jij en je “meiden” alles zo geruisloos hebben ingezet. “

Wij stellen ons graag aan jullie voor:

Scarlett Arts

 Oprichter Het Strijkkwartet, celliste, cellodocent

 Ik ben Scarlett Arts en de celliste en oprichtster van Het Strijkkwartet. Met mijn man, boer Henk, en dochter Apollonia woon ik in Havelte, Drenthe, tussen de fruitbomen, kippen en de koeien.

Kwartet spelen vind ik het allermooiste en leukste wat er is. Het is een gesprek met drie andere musici waarbij je niet zonder elkaar kunt of wilt en om beurten je moment krijgt om de luisteraars te ontroeren.

Ik vond in een strijkkwartet spelen veel leuker dan remplaceren in een orkest. Toen ik vier jaar cello speelde schoof ik aan bij mijn eerste kwartetgroepje en ik ben er nooit meer mee opgehouden. Gelukkig maar want kwartetten is een vak. 

Omdat spelen op bruiloften en feesten mij het dichtst bij het publiek brengt, vind ik dat het leukst om te doen. Na zo veel huwelijken, we zijn de driehonderd al lang gepasseerd, weet ik nog steeds wie waar trouwde, wat de bruid voor jurk droeg, en op welk stuk zij – al dan niet met de bruidegom – naar voren liep. Ik word heel erg blij van mijn contact met hen die ons boeken, vind het een uitdaging om goed naar hun wensen te luisteren en zo de juiste stukken wel of juist niet aan te dragen. Vaak zien wij een bruidspaar terug wanneer we een concert in Het Concertgebouw geven. Heel leuk is dat weerzien!

Spelen op bruiloften is een vak apart. Je moet keuzes durven nemen omtrent afronden of herhalen van een stuk op één van de belangrijkste momenten van de dag; de ceremonie. Regelmatig loopt iets anders dan in het draaiboek staat en dan moet je snel de juiste beslissing maken. Het is altijd op een prettige manier spannend, een ceremonie, dat is gezond.  Gelukkig word ik altijd geholpen door mijn fijne collega’s Julia, Laura en Anita. Deze warme, vriendelijke, flexibele meiden worden niet alleen door mij gewaardeerd maar ook de bruidsparen die hen noemen in hun recensies.

Wanneer één van hen verhinderd is door bijvoorbeeld orkest dienst, is er altijd een vaste vervangster. Daarom kan een boeking altijd doorgaan.

Julia Rusanovsky, viool

Julia studeerde viool aan het Rotterdams en Koninklijk Conservatorium. Zij is freelance violiste en werkte bij onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en orkesten in het buitenland. Zij is breed geïnteresseerd en werkte ook met o.a. André Rieu en Michael Bublé.

Julia lacht altijd, geeft goede adviezen en is een plezier om mee te carpoolen.

Anita Jongerman, viool

Anita studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Zij is artistiek leider en concertmeester van het Naska, remplaceerde bij alle gerenommeerde orkesten in Nederland en heeft een vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Orkest.

Anita is super lief en heeft twee lieve kinderen en een ongelofelijke bos wilde krullen.

Laura van der Stoep, viool en altviool

Laura studeerde viool bij Emmy Verhey en daarna altviool bij Nobuko Imai aan het conservatorium van Amsterdam. Laura werkte bij onder meer de Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdam Philharmonisch Orkest alvorens zij plaatsvervangend aanvoerder werd bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Laura overvalt mij op de meest onverwachte momenten met een inzet zo mooi dat mijn neus gaat prikken.

EEN ENSEMBLE DAT JE ZELF SAMENSTELT? WIJ REALISEREN DIT VOOR JULLIE.

Zijn de genoemde ensembles niet precies wat jullie zoeken? Ik help een ensemble op maat te maken. Regelmatig realiseren wij verzoeken zoals strijkers met alt-sax, strijkers met jazz zang, een concert met luit, Bach koralen met fluit solo, of men boekt ons met onze pianiste om te kunnen luisteren naar echte salonmuziek, ook wel Kaffeehaus muziek genoemd. Of je nu vier of twaalf musici wilt boeken, bepaalde werken wilt horen, of dat je wilt werken met een thema als ‘Disney’: ik denk met jullie mee en maak een concept op maat. Wij doen dit voor particulieren, bedrijven en evenementen bureau’s.

Onlangs speelden wij voor Paul en Astrid onder andere The Summer of 1945 van Bob Zimmerman. Onze violiste Julia Rusanovsky soleerde terwijl een pianokwintet haar begeleide.

HET STRIJKKWARTET: EEN KLEIN ORKEST VOOR CEREMONIE EN FEEST.

Een strijkkwartet, is chique, uniek en stijlvol! Na het begeleiden van meer dan honderd ceremonies kun je wel stellen dat jullie trouw ceremonie bij ons in goede handen is. Een boeking bij ons is maatwerk; ik kijk er naar uit om van gedachten te wisselen over en te helpen met het kiezen van de juiste titels voor de ceremonie stukken of de sfeer te bespreken van de sets achtergrond muziek. Wil je weten wat het meest gevraagde stuk is? Klik dan hier!

Ons repertoire varieert van barokmuziek tot aan heden, van de Canon van Pachelbel tot aan nummers van Bruno Mars, Adele en Coldplay. Plechtige stemmige muziek tijdens een ceremonie, sfeervolle vrolijke muziek wanneer tijdens de receptie de champagne vloeit. Door een strijkkwartet in te huren krijg je het volste en meest complete geluid zoals de componist dat in gedachte had. Een strijkkwartet klinkt haast als een klein orkest. Desalniettemin; als jullie een strijktrio of strijkduo wensen vanwege de ruimte of het budget is dat ook aan ons toevertrouwd. Wij zijn ook te boeken met een pianiste voor salonmuziek indien er een piano aanwezig is.

Het meest geliefde stuk voor een trouwceremonie:
de prachtige Canon van J. Pachelbel.

Uitvaart

Levende muziek is niet alleen onvergetelijk op een trouwdag. Wij verzorgen ook de achtergrond muziek tijdens feesten en spelen met regelmaat op een afscheid. Hiervoor bieden wij natuurlijk een ander repertoire aan dat ik je per e-mail toe kan doen komen. 

BEKIJK HIER ONS LICHTE REPERTOIRE VOOR EEN BRUILOFT.

Verzoeknummers zijn welkom!

Your Song | Elton John

Come fly with me | Jimmy van Heusen

It don’t mean a thing | Duke Ellington

GOED OM TE WETEN:

Wij hanteren een starttarief (minimaal € 600) dat een aanwezigheid biedt voor maximaal drie uur. Natuurlijk kunnen wij langer de muziek verzorgen, maar boeken jullie ons korter dan hanteren wij nog steeds dit starttarief. Waarom houden wij drie uur aan? Dat omvat vaak de entree van de gasten, de huwelijks ceremonie en daarna achtergrondmuziek tijdens de receptie. Natuurlijk is er een ander scenario mogelijk maar dit wordt ons het meest gevraagd te verzorgen.

Wij gaan met de tijd mee en spelen van tablets en kunnen daarom zo’n negenhonderd titels mee op pad nemen. Ieder feest is anders, we kiezen wat past bij jullie dag. Er is nooit een tekort aan licht of te veel wind voor de bladmuziek; wij zijn er klaar voor! Wij spelen veel in de Randstad maar reizen met plezier naar de provincie Groningen, Zeeland, Friesland en Limburg en alles wat daar tussen ligt.

De getoonde gala japonnen zijn een optie. Doorgaans komen wij in vrouwelijk zwart tenue.

Ons strijkkwartet, strijktrio of ensemble met pianiste verzorgt ook concerten. Zo speelden wij in Het Concertgebouw ‘De Vier Jaargetijden’ met Rosanne Philippens als solist, in een uitverkochte zaal. Op 10 juni was de zaal wederom vol tijdens ons prachtige concert waar mijn collega’s van Het Strijkkwartet terecht als solisten in de schijnwerpers stonden.

GALERIJ

“Voor onze bruiloft op 7 juli 2018 op Landgoed Het Roode Koper waren wij op zoek naar muziek die paste in de omgeving en de klassieke en traditionele sfeer van die dag. De muziek zou begeleidend moeten zijn aan de lunch en ceremonie. Na enig speurwerk op het internet kwamen wij Scarlett Arts en haar lieve collega’s tegen. We deden wat indrukken op via YouTube filmpjes en maakten snel een afspraak met Scarlett. De eerste ontmoeting was direct vertrouwd en voelde eerder alsof we een jarenlange vriendin weer tegenkwamen! Samen hebben we de sfeer van de dag doorgesproken en Scarlett heeft direct allerlei suggesties voor mooie passende stukken gedaan. Het is overigens beslist niet zo dat het Strijkkwartet alleen maar klassieke stukken speelt; juist de afwisseling met moderne muziek maakt het prettig voor alle gasten. Scarlett wist zich zeer goed te verplaatsen in onze situatie en met haar hulp hebben we een prachtig arrangement samengesteld, dat voor ieders oor aantrekkelijk was. Bovendien verliep het contact vanaf het eerste moment zeer plezierig en is Scarlett in staat om snel tot resultaat te komen, iets wat heel fijn is in de drukke voorbereidingen van een huwelijk. Op ons verzoek kwamen de dames gekleed in prachtige avondjurken, dat alleen nog maar extra cachet aan de dag gaf. Te midden van de klassieke omgeving van Het Roode Koper was het plaatje werkelijk adembenemend. De dames van het Strijkkwartet hebben onze bruiloftsgasten muzikaal welkom geheten terwijl ieder z’n plekje zocht aan de lange lunchtafels in de tuin, maakten de huwelijksceremonie tot een onvergetelijk sprookjesachtige en ontroerende ervaring en begeleidden onze gasten naar de toost en taart. De bijdrage van Scarlett en haar collega’s heeft op ons en al onze gasten een onuitwisbare indruk gemaakt en de aanwezigheid van het Strijkkwartet heeft onze bruiloft tot een waar sprookje omgetoverd. Lieve Scarlett en collega’s, jullie hebben onze harten en die van onze gasten geraakt. Jullie hebben onze bruiloft omgetoverd tot een bruiloft waar je alleen maar van kunt dromen. Onze dank is onuitsprekelijk groot voor jullie bijzondere rol, hierdoor is onze bruiloft een waar sprookje geworden. Dank dank dank!

Rob & Natasja

bruiloften

Verschillende locaties

Lichte muziekstukken

Klassieke muziekstukken