BLOG

Lees wat wij meemaken!

Ontroerende trouwceremonie in Huis van Brienen

Ontroerende trouwceremonie in Huis van Brienen

Julia en ik speelden in strijkduo formatie, viool-cello, tijdens een hele mooie ontroerende trouwceremonie in Huis van Brienen op de Herengracht te Amsterdam. We waren voorgedragen door Roderick de Raaf van Belmont Events Amsterdam; hij gaf ons na eerdere samenwerking...

Het Roode Koper, een sprookje om er te trouwen

Het Roode Koper, een sprookje om er te trouwen

Het Roode koper te Leuvenum; een sprookje om er te trouwen. En heerlijk om er strijkkwartet te mogen spelen. We spelen hier ieder trouwseizoen enkele keren en het is altijd een feest. Onlangs waren wij er weer te gast om in strijkkwartet formatie de levende muziek...

Het Strijkkwartet in A’DAM Toren

Het Strijkkwartet in A’DAM Toren

Een relatief nieuwe trouwlocatie en absoluut ‘stunning’ is de A’DAM Tower of A’DAM Toren.In Amsterdam Noord gelegen, aan de oever in het voormalige kantoor van Shell, trouw je terwijl je uit kijkt op de stad, op de pontjes en de schepen die op het IJ varen. Laatst...

Alex en Alex

Alex en Alex

Hartje Amsterdam; drukte op straat, prachtige monumentale panden. Zon in je haren, boten op de grachten en dan is het natuurlijk trouwen op zaterdag! Het West Indisch huis; een feestelijke plek met een indrukwekkende historie! Het Strijkkwartet speelde voor een...

Wij weten goed welke muziek werkt, en vooral wat niet werkt. Van up-tempo op de receptie tot easy listening vanuit je lounge bank met een ondergaande zon en een glaasje champagne in je hand.

Wil je checken of wij op jullie trouwdatum nog beschikbaar zijn? Vraag een offerte aan.

WIE ZIJN WIJ? WIE IS HET STRIJKKWARTET?

Ik ben Scarlett Arts, celliste van Het Strijkkwartet en sinds 1995 ben ik werkzaam als professioneel celliste in diverse andere ensembles en orkesten. Ik richtte Het Strijkkwartet in deze vorm op rond 2010. Nooit had ik durven dromen dat het zo druk zou worden in het trouwseizoen, fantastisch!

Wij gaan met de tijd mee en spelen van tablets en kunnen daarom zo’n negenhonderd titels mee op pad nemen. Ieder feest is anders, we kiezen wat past bij jullie dag. Er is nooit een tekort aan licht of te veel wind voor de bladmuziek; wij zijn er klaar voor! Wij spelen veel in de Randstad maar reizen met plezier naar de provincie Groningen, Zeeland, Friesland en Limburg en alles wat daar tussen ligt.

Ons strijkkwartet, strijktrio of ensemble met pianiste verzorgt ook concerten. Zo speelden wij in Het Concertgebouw ‘De Vier Jaargetijden‘ met Rosanne Philippens als solist, in een uitverkochte zaal. Op 10 juni ’18 was de zaal wederom vol tijdens ons prachtige concert waar mijn collega’s van Het Strijkkwartet terecht als solisten in de schijnwerpers stonden.

GALERIJ

“Wat hebben wij genoten van de muziek van het Strijkkwartet op onze bruiloft! Scarlett en de andere meiden zijn attent, professioneel en ontzettend goed op elkaar ingespeeld. De prachtige jurken maakten het geheel daarnaast helemaal af. Verder was de communicatie in de aanloop naar onze dag erg prettig. Scarlett was vriendelijk en dacht goed mee over de precieze invulling. Al met al een zeer waardevolle toevoeging aan onze dag!”

Lotte & Etiënne

Wij huren Scarlett en haar Strijkkwartet bijna jaarlijks in voor het verjaardagsfeest van mijn partner Paul. Daarbij geven wij een voorkeur of thema aan, waarna zij aan de slag gaat met het samenstellen van de musici en het programma. Het is altijd fantastisch en bijzonder. Dit jaar hadden we een soprane en tenor, die stukken uit bekende opera’s, operettes en Broadway musicals zongen. Uiteraard begeleid door het Strijkkwartet en een pianiste. Het was prachtig, adembenemend mooi. Dat was afgelopen weekend, maar de muziek speelt nu nog door ons hoofd. De boeking voor volgend jaar staat alweer in de agenda.

Astrid & Paul

bruiloften

Verschillende locaties

Lichte muziekstukken

Klassieke muziekstukken